Ücretsiz İngilizce Dersler

B1-B2 Intermediate Orta Seviye İngilizce Dil Bilgisi (Develop Your Grammar Kitap Türkçe Konu Anlatımı)

Ders 1: Simple Present Tense

Simple Present Tense, genel olarak sürekli yapılan, alışkanlık haline gelmiş veya evrensel gerçekleri ifade eden eylemleri anlatmak için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 2: Present Continuous Tense

Present Continuous Tense, şu anda gerçekleşen veya geçici durumları ifade etmek için kullanılır. Aynı zamanda, gelecekte planlanmış olayları anlatmak için de kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 3: Frequency Adverbs

Sıklık zarfları, bir eylemin ne kadar sıklıkla yapıldığını belirtmek için kullanılır. Genellikle, bu zarflar cümlede fiilden önce yer alır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 4: Stative and Non-Stative Verbs

Durum fiilleri, bir eylemden ziyade bir durumu veya hali tanımlar. Genellikle düşünceler, duygular, ilişkiler, duyular, varlık durumları ve ölçümlerle ilgilidir. Hareket fiilleri, fiziksel eylemleri, faaliyetleri ve süreçleri tanımlar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 5: Simple Past Tense

Simple Past Tense, geçmişte belirli bir zamanda gerçekleşmiş olan eylemleri veya durumları ifade etmek için kullanılır. İngilizcede geçmişte başlamış ve tamamlanmış olan eylemler için kullanılan bir zaman biçimidir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 6: Past Continuous Tense

Past Continuous Tense, geçmişte belirli bir anda devam eden eylemleri tanımlamak için kullanılır. Bu zaman, başka bir olay meydana gelmeden önce süren bir eylemi vurgular. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 7: Present Perfect Tense

Present Perfect Tense, geçmişte tamamlanmış olan fakat şu anla bir ilgisi veya etkisi bulunan eylemleri tanımlamak için kullanılır. Geçmişle şimdiki zamanı birbirine bağlar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 8: Present Perfect Continuous Tense

Present Perfect Continuous Tense, geçmişte başlamış ve şu anda hala devam eden veya yeni bitmiş olan eylemleri veya durumları tanımlamak için kullanılır. Bu zaman, eylemin süresini veya devam eden doğasını vurgular ve geçmişle şu an arasında bir bağlantı kurar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 9: Past Perfect Tense

Past Perfect Tense, geçmişte bir eylemin başka bir eylemden önce gerçekleşmiş ve tamamlanmış olduğunu anlatmak için kullanılır. Geçmişteki olayların sırasını vurgular. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 10: Past Perfect Continuous Tense

Past Perfect Continuous Tense, geçmişte belirli bir zamana kadar süregelen ve tamamlanan eylemleri ifade etmek için kullanılır. Bu zaman, bir eylemin ne kadar süreyle devam ettiğini vurgulamak için kullanılır ve bu eylemin belirli bir noktadan önce tamamlandığını belirtir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 11: Future Time

Gelecek zaman, gelecekte gerçekleşecek olan olayları, durumları veya eylemleri anlatmak için kullanılır. İngilizcede geleceği ifade etmek için çeşitli yapı ve zamanlar kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 12: Expressing The Future In Time Clauses

Zaman cümlecikleri, bir olayın ne zaman gerçekleştiği hakkında bilgi veren cümle parçalarıdır. Genellikle when (ne zaman), after (sonra), before (önce), as soon as (olur olmaz), until (kadar) ve while (iken) gibi zaman bağlaçlarıyla başlarlar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 13: Future Continuous Tense

Future Continuous Tense, gelecekte belirli bir zamanda devam ediyor olacak olan eylemleri ifade etmek için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 14: Future Perfect Simple - Future Perfect Continuous

Future Perfect Simple, gelecekte belirli bir zamandan önce tamamlanmış olacak eylemleri ifade eder. Diğer yandan, Future Perfect Continuous, gelecekte belirli bir zamana kadar devam etmiş olacak eylemleri ifade eder. Bu eylemler o belirli zamanda hala devam ediyor olabilir veya sonlanmış olabilir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 15: Yes/No Questions and Information Questions

Evet/Hayır Soruları ve Bilgi Soruları İngilizce'de bilgi toplamak ve sohbet etmek için temel unsurlardır. Evet/Hayır Soruları basit onay ya da ret cevapları alırken, Bilgi Soruları daha ayrıntılı yanıtlar gerektirir ve daha fazla bağlam ve spesifik bilgi sunar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 16: Using Which, What kind of and Whose

"Which," "What kind of" ve "Whose" soru kelimeleri, belirli bilgileri elde etmek için kullanılır. "Which" belirli seçenekler arasından seçim yapmayı sağlar, "What kind of" bir şeyin türünü veya kategorisini tanımlar ve "Whose" sahiplik veya mülkiyeti ortaya koyar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 17: Using How, How often, How far and How long

"How," "How often," "How far" ve "How long" soruları, detaylı bilgi almak için kullanılır. "How" yöntem veya durumları sorgular, "How often" sıklığı öğrenir, "How far" mesafeyi ölçer ve "How long" süreyi belirler. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 18: Using How About and What About

"How about" ve "What about" ifadeleri, önerilerde bulunmak ve ek bilgi almak için kullanılır. "How about" bir fikir önermek veya öneri hakkında görüş almak için kullanılırken, "What about" ek noktalar gündeme getirmek veya henüz düşünülmemiş detayları sormak için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 19: Tag Questions

Tag Questions (etiket soruları) İngilizce’de cümlelerin sonuna eklenen kısa soru ifadeleridir. Bu yapılar, konuşmanın doğruluğunu teyit etmek veya karşı tarafın görüşünü almak için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 20: Personal Pronouns

Personal Pronouns (kişisel zamirler) İngilizce'de bir kişinin yerine kullanılan zamirlerdir. Kişinin kim olduğunu, sayı ve cinsiyetini belirlemeye yardımcı olurlar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 21: Indefinite Nouns, General Nouns, Collective Nouns

Belirsiz isimler, genel isimler ve topluluk isimleri, İngilizce'de belirli olmayan nesneleri, genel kategorileri ve grupları tanımlamak için kullanılan önemli dil bilgisi kurallarıdır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 22: Forms of Other

Other, another, others, the other ve the others kelimeleri, İngilizce'de farklı gruplar ve bireyleri tanımlamak için kullanılır ve doğru kullanımları dil becerilerini geliştirmenize yardımcı olur. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 23: Common Expressions with Other

"Other" kelimesiyle kullanılan yaygın ifadeler, belirli ilişkileri, zamanları ve karşıt düşünceleri ifade etmenin yanı sıra, dilin doğal akışını anlamanızı ve kullanmanızı kolaylaştırır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 24: Subject - Verb Agreement

İngilizce'de özne ve yüklem arasındaki uyum, cümlenin doğru ve anlaşılır olması için önemlidir; tekil özneler tekil yüklem, çoğul özneler ise çoğul yüklem kullanır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 25: Regular and Irregular Plural Nouns

Düzenli çoğul isimler belirli bir kurala göre '-s' veya '-es' eklenerek oluşturulurken, düzensiz çoğul isimler farklı ve genellikle ezberlenmesi gereken özel formlar kullanır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 26: Possessive Nouns and Nouns Used as Adjectives

Sahiplik isimleri bir şeyin kime ait olduğunu gösterirken, sıfat olarak kullanılan isimler diğer isimleri tanımlamak için kullanılır ve bu isimler önüne yerleştirilir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 27: Countable and Uncountable Nouns

İngilizce'de isimler, sayılabilir ve sayılamayan olarak iki gruba ayrılır; sayılabilir isimler tekil ve çoğul formda kullanılırken, sayılamayan isimler genellikle tekil formda olup miktar olarak ölçülür. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 28: Basic Article Usage

İngilizce'de artiküller, isimlerin belirli veya belirsiz olduğunu belirtmek için kullanılır ve doğru kullanımı, cümlelerinizin daha açık ve anlaşılır olmasına yardımcı olur. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 29: Quantity with Countable and Uncountable Nouns

Countable ve uncountable nouns (sayılabilir ve sayılamaz isimler), İngilizce'de nesnelerin miktarını ifade ederken farklı kurallara uyarlar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 30: Using Few, A Few, Little and A Little

"Few" ve "a few" sayılabilen isimlerle kullanılırken, "little" ve "a little" sayılamayan isimlerle kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 31: Expressing Ability with Can, Could and Be able to

Can, Could ve Be able to yapıları yeteneği ifade etmek için kullanılırlar. Şu anki ve geçmişteki yetenekleri belirtmek için kullanırız. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 32: Using May, Might, Maybe, Can, Could

May, Might, Maybe, Can ve Could Kullanımı farklı olasılık, yetenek ve izin durumlarını ifade etmeyi gerektirir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 33: Polite Requests

İngilizcede can, could, will ve would yapılarıyla kibar bir şekilde rica cümleleri oluşturulur. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 34: Expressing Advice (Should, Ought to, Had Better)

İngilizcede tavsiyede bulunurken should, ought to ve had better yapıları kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 35: Expressing Necessity (Must, Have to, Have got to)

"Must," "have to," ve "have got to" kullanarak zorunlulukları ifade edebiliriz. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 36: The Past Form of Should

The Past Form of Should (Geçmiş Zaman "Should") konusu, geçmişte yapılması gereken ama yapılmayan ya da yapılmaması gereken ama yapılan şeyleri ifade etmek için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 37: Using Be Supposed To and Was/Were Going To

Be Supposed To ve Was/Were Going To yapılarıyla İngilizce'de planlar, niyetler ve beklentiler hakkında cümleler oluşturulabilir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 38: Imperative Sentences

Emir cümleleri, birine emir vermek, ricada bulunmak, davet etmek veya talimat vermek için kullanılır. Bu cümlelerde genellikle özne bulunmaz çünkü özne "sen" veya "siz" olarak varsayılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 39: Let's Why don't, Shall, Should and Could

Let's Why don't, Shall, Should ve Could ifadeleri, önerilerde bulunmak, önerilerde bulunmak veya tavsiye vermek için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 40: Prefer, Like...better and Would rather

Prefer, Like...better ve Would rather ifadeleri, bir şeyi diğerine tercih etmek veya neyi daha çok sevdiğinizi belirtmek için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 41: Repeated Actions in the Past - Would and Used to

"Would" ve "Used to", geçmişte tekrar eden eylemleri veya alışkanlıkları anlatmak için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 42: Degrees of Certainty

Kesinlik dereceleri, bir şey hakkında ne kadar emin veya emin olmadığımızı ifade eder. Farklı kipler ve ifadeler kullanarak çeşitli kesinlik derecelerini ifade ederiz. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 43: Progressive Forms of Modals and Combining Modals

Modallar, yetenek, olasılık, izin, zorunluluk gibi çeşitli durumları ifade etmek için kullanılır. Progressive form, bir eylemin devam etmekte olduğunu belirtir. Modalların progressive formlarını oluşturmak için modal + be + verb-ing yapısını kullanırız. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 44: The Passive

Pasif cümleler, bir eylemin kim tarafından yapıldığından çok, eylemin kendisine veya eylemin nesnesine odaklanmak istediğimizde kullanılır. Pasif cümle, "to be" (olmak) fiili + ana fiilin geçmiş zaman hali (past participle) kullanılarak oluşturulur. "To be" fiilinin zamanı, cümlenin zamanına göre değişir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 45: The Passive Form of Modals and Phrasal Modals

Pasif sesle modallar kullanırken, yapıyı şu şekilde kurarız: modal + be + geçmiş zaman (past participle). Bu yapı, eylemin kendisi veya eylemin alıcısına odaklanmamızı sağlar, eylemi gerçekleştiren kişiye değil. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 46: Using Past Participles as Adjectives

Geçmiş zaman ortak fiilleri (past participles) sıfat olarak kullanıldığında, bir ismi nitelendirir veya ona özellik ekler. Bu yapı, bir eylemin etkisini veya sonucunu anlatmak için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Lesson 47: The Passive with Get

"Get" kullanarak pasif yapı, "be" fiilini kullanmaya alternatif olarak daha gayri resmi bir şekilde cümleler oluşturmak için kullanılır. Bu yapı genellikle beklenmedik bir durumu veya bir değişimi ifade eder. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 48: Participle Adjectives

Participle Adjectives, fiillerden türetilmiş sıfatlardır. Duyguları veya şeylerin özelliklerini tanımlamak için kullanılırlar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 49: Noun Clauses with Question Words, If and Whether

Ad cümlecikleri, cümlede özne, nesne veya tamamlayıcı olarak görev yapar. Genellikle soru kelimeleri (who, what, where, when, why, how) veya "if" ve "whether" kelimeleriyle başlarlar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 50: Noun Clauses with That

"That" ile başlayan isim cümlecikleri, bir cümlenin öznesi, nesnesi veya tamamlayıcısı olarak kullanılır. Bu yapılar, bir cümlede ek bilgi sağlamak veya bir ifadeyi detaylandırmak için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 51: Reported Speech

Reported speech, birinin söylediği şeyi doğrudan alıntı yapmadan, kendi sözlerimizle anlatmaktır. Bu, cümlelerdeki zaman, zamirler ve bazı ifadelerde değişiklik yapılmasını gerektirir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 52: Relative Clauses (Adjective Clauses)

Relative Clauses, ana cümledeki bir ismi tanımlar veya ona daha fazla bilgi ekler. Genellikle who, whom, whose, which, veya that gibi ilişki zamirleri ile başlarlar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 53: Using Prepositions in Relative Clauses

Edatlar, ilişki cümleciklerinde isimlerle diğer cümle parçaları arasındaki ilişkileri göstermek için kullanılır. Edatlar genellikle cümleciklerin sonunda yer alır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 54: Using Whose, Where and When in Relative Clauses

Whose, where ve when ilişkili cümleciklerde kullanılan zamirlerdir ve bir isme ek bilgi eklemek için kullanılır. Her biri belirli bir işlevi yerine getirir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 55: Defining and Non-Defining Relative Clauses

İlişki cümlecikleri, bir isme ek bilgi verir. Tanımlayıcı (Defining) ve tanımlayıcı olmayan (Non-Defining) olmak üzere iki türü vardır ve her biri bilgiyi nasıl sunduğunuzu etkiler. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 56: Reduction of Relative Clauses (Adjective Clauses)

İlişki cümleciklerini kısaltmak, cümleleri daha kısa ve öz hale getirir. Bu işlem, ilişki zamirinin ve/veya yardımcı fiilin kaldırılmasını içerir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 57: Comparison - Same, Similar, Different, Like, Alike

Nesneleri veya insanları karşılaştırırken, aralarındaki ilişkileri veya farkları ifade etmek için belirli kelimeler kullanırız. Bu karşılaştırma cümlelerini de Same, Similar, Different, Like, Alike kelimeleri ile oluştururuz. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 58: Comparisons with As ... As

"As ... as" yapısı, iki şeyin veya kişinin birbirine eşit olduğunu belirtmek için kullanılır. Bu yapı, karşılaştırma yaparken benzerlikleri vurgular. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 59: Comparatives and Superlatives

Karşılaştırmalı (Comparatives) ve üstünlük (Superlatives) dereceleri, şeyleri karşılaştırmak ve farklılıkları veya üstünlükleri ifade etmek için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 60: Repeating a Comparative and Double Comparatives

Karşılaştırmanın tekrarı ve çift karşılaştırmalar, bir özelliğin artan veya azalan derecelerini veya iki ilgili değişikliği karşılaştırmak için kullanılan yapılardır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 61: Using Adverb Clauses to Show Time Relationship

Zarf cümlecikleri (Adverb Clauses), cümlede zaman, neden, şart, karşıtlık gibi anlamları ifade etmek için kullanılan yan cümleciklerdir. Zaman ilişkisi göstermek için kullanılan zarf cümlecikleri, iki olayın ya da durumun zaman açısından nasıl ilişkilendiğini belirtir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 62: Using Adverb Clauses to Show Cause and Effect

Zarf cümlecikleri, bir olayın veya durumun neden gerçekleştiğini (sebep) ve bunun sonucunda ne olduğunu (sonuç) açıklayan yan cümleciklerdir. Sebep ve sonuç ilişkisini göstermek için kullanılırlar. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 63: Using Adverb Clauses to Express Contrast

Zarf cümlecikleri, iki durumu veya olayı karşılaştırmak ve aralarındaki zıtlığı (karşıtlık) ifade etmek için kullanılır. Bu cümlecikler, bir olayın veya durumun diğerine rağmen gerçekleştiğini gösterir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 64: Conditions in Adverb Clauses

Zarf cümlecikleri, belirli bir koşulun (durumun) gerçekleşmesi durumunda ne olacağını ifade etmek için kullanılır. Bu cümlecikler, bir olayın veya durumun başka bir olayın gerçekleşmesine bağlı olduğunu gösterir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 65: Reduction of Adverb Clauses

Zarf cümleciklerinin kısaltılması, bu cümlecikleri daha kısa ve öz hale getirmek için yapılan bir tekniktir. Bu işlem, cümlede bazı kısımları çıkararak anlamı korur. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 66: Because of, Due to, Therefore, Consequently, So

Because of ve Due to sebep bildiren ifadelerken, Therefore, Consequently ve So sonuç bildiren ifadeler olarak kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 67: Using So That and Such That

"So that" ve "such that" cümlelerde amaç veya sonuç ifade etmek için kullanılır. Bu ifadeler, bir eylemin nedenini veya sonucunu göstermek için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 68: Showing Contrast

Karşıtlık gösterme, iki veya daha fazla şey arasındaki farkları vurgulamak anlamına gelir. Bu, şeylerin birbirinden nasıl farklı olduğunu belirtmek için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 69: Using Otherwise and Or Else

"Otherwise" ve "or else" belirli bir koşulun sağlanmaması durumunda alternatifler veya sonuçlar belirtmek için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 70: Both/and Not only/but also Either/or Neither/nor

Both/And iki şeyi birlikte ifade eder; Not Only/But Also iki fikri vurgular ve ikinci fikri ek bir özellik olarak sunar; Either/Or iki alternatiften birini seçmeyi belirtir; Neither/Nor ise iki seçeneğin de geçerli olmadığını ifade eder. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 71: Conditionals (If Clauses)

Conditionals (Koşul Cümleleri) cümlelerde bir olayın başka bir olaya bağlı olarak gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ifade eder. If kelimesi, bu tür cümlelerde koşulu belirtir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 72: Mixed, Inverted and Implied Conditionals

Karışık Koşul Cümleleri geçmiş ve mevcut durumları bağlarken, Ters Çevrilmiş Koşul Cümleleri koşulu alternatif yapılarla ifade ederken, İma Edilmiş Koşul Cümleleri ise "if" kullanmadan koşulları ima eder. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 73: Wish Clauses

Wish Clauses (Dilek Cümleleri), istenmeyen bir durumun değişmesini dilemek veya mevcut bir durumu değiştirmek için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 74: Gerunds

Gerunds (İsim-fiiller), fiil köküne -ing eklenerek oluşturulan ve isim olarak kullanılan fiil biçimleridir. Etkinlikleri, eylemleri veya alışkanlıkları tanımlamak için kullanılır. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 75: Infinitives

Infinitives (Mastarlar) fiil köküne to eklenerek oluşturulan ve cümlede isim, sıfat veya zarf olarak kullanılan fiil biçimleridir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 76: Verbs Followed by Either Infinitives or Gerunds

Bazı fiiller hem mastar (to + fiil) hem de gerund (fiil + -ing) ile kullanılabilir. Ancak, hangi formun kullanıldığı anlamı değiştirebilir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE

Ders 77: Other Uses of Gerunds and Infinitives

Gerunds (İsim-fiiller) ve infinitives (mastarlar) cümlelerde temel işlevlerinin dışında çeşitli şekillerde kullanılabilir. Kursumuzun tamamına Udemy platformundan ulaşabilirsiniz.

DERSİ İZLE